FÖRESTÄLLNINGAR

Trailer. Live i Studio Epidemin, Gbg, 31 jan 2020.
Filmad och redigerad av Johan Hogenäs.
80-talsbarn, Sparbanksbörsen Fjugesta, 18 jan 2020
Filmat av Lennart Pettersson
80-talsbarn, Kulturoasen Hågaby, 19 jan 2020.
Filmat av Roger Schwalbe

My Quiet Companion erbjuder just nu 80-talsbarn, en rykande färsk musikshow om decenniet som drev oss till vansinne och som vi både älskade och hatade.

Vad gjorde 80-talet med oss? Hur blev vi som vi blev? Hur klarade vi oss genom yuppie-eran och pastellfärgsöverdosen helskinnade? Välkommen till en föreställning om att vilja rocka när syntarna tog över radiovågorna. Om att vara ful och fel i en tid när allt handlade om yttre skönhet. Om årtiondet då oskulden försvann.

Programmet, som är ca 1,5 tim långt, är fyllt med filosofiska funderingar kring historien, nuet och framtiden. Kända och okända 80-talsklassiker i helt ny skrud (bla Bowie, Madonna, Prince och Cyndi Lauper) blandas med egna låtar, personliga betraktelser och en stor dos humor. Allt inbakat i My Quiet Companions särpräglade sound: med tre gitarrer, mandolin, dobro, stompboard och stämsång skapar de närvaro och sväng där du kan luta dig tillbaka och lyssna till sångernas berättelser.

Medverkande

Musiker: Sofia Ekberg, Patrick Rydman och Henrik Cederblom

Bilder från föreställningen. Foto: Lars Kroon

Vårt hyllade program Hungriga Hjärtan – Springsteen på vårt sätt har spelats runt om i landet ca 60 gånger sedan premiären 2015. Vi spelar den fortfarande av och till när förfrågningar inkommer. I My Quiet Companions nya tolkningar av Bruce Springsteens låtskatt blandas intima akustiska arrangemang med personliga betraktelser om våra gemensamma drömmars skörhet, vår kärlekshunger och en ständig längtan bort och hem, kombinerat med en befriande portion humor. Tidlösa hits som ni aldrig hört dom förr.

”Det här är ruggigt bra. De tre är starka sångare och gitarristen Henrik Cederblom en mästare på snygga och sparsmakade inpass. The River ger mig tårar i ögonen.” HALLANDSPOSTEN

”Ljuvligt. Lugnt. Personligt och oerhört musikaliskt!” Staffan Aspegren, SPIRA, Jönköping

”Hej! Tack för igår! Vilken bra spelning, ni är verkligen skickliga! Välkomna tillbaka när ni kommer på nåt lika briljant!” Jonas Hellberg, Vallens Soppteater, Kalmar